Üdvözöljük a Csalló Pálinka Manufaktúra honlapján!Az oldalunk megtekintése 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A termék a kosárban!


A kosarát bármikor megtekintheti, ha a jobb felső sarokban található linkre kattint!
Betöltés

Bemutatkozás

Cégünket 1993-ban - vegyészmérnökökként - családi vállalkozásként hoztuk létre azzal a céllal, hogy hagyományos kisüsti pálinkát állítsunk elő. A cégnév választással a bizalmat kívántuk erősíteni azzal, hogy családi nevünket adtuk tevékenységünkhöz.

1999 januárban - zöldmezős beruházásként - Balatonalmádi határában, a festői szépségű Vödörvölgyben indítottuk el bérszeszfőzdénket a környező és távolabbi lakosság legnagyobb megelégedésére. Vonzáskörzetünkben - és kicsit távolabbról is - közel 2000 visszatérő partnerrel kerültünk kapcsolatba

Bérfőzés keretében arra törekszünk, hogy rugalmasan alkalmazkodjunk a főzetők igényeihez, számukra a beszállított alapanyagból a legjobb minőségű pálinkát állítsuk elő.

Küldetésünknek tekintjük a Magyarországon kialakult több száz éves kisüsti pálinkafőzés hagyományainak őrzését, - de nem utasítjuk el a korszerű szerkezeti anyagok, a műszerezés kínálta előnyöket -. Fatüzelésű rézüstökben, kétszeres lepárlással - saválló hűtőket és tárolótartályokat alkalmazva - állítjuk elő az 50%-os "kisüstit". A vásárlók igényeinek megfelelően 2008. évtől 42%-os pálinkákat is forgalmazunk. A szakirodalomban megjelenő legújabb eredményeket figyelemmel kísérve végezzük munkánkat, melyben jelentős szerep jut a tudásnak, tapasztalatnak.

A meglévő szakértelem és megszerzett tapasztalat alapján 2005-ben láttuk elérkezettnek az időt, hogy saját, palackozott pálinkával megjelenjünk a piacon. Megépítettük palackozó üzemünket.

A kereskedelmi pálinka előállításához az alapanyagot az adott gyümölcs magyarországi legjobb termőhelyeiről szerezzük be. Kézi válogatással biztosítjuk, hogy csak érett, egészséges gyümölcs kerüljön feldolgozásra. Szakértelmünk, több éves tapasztalatunk jelent garanciát a jó minőségre. Termékeinket a gasztronómai élvezetek kedvelőinek szánjuk, akik szeretik a különlegességeket, a tiszta, természetes ízeket, elutasítják a világunkat elárasztó mesterséges aromákat, szinezékeket tartalmazó termékeket, tisztelik a hagyományokat. Pálinkáinkat kis volumenben hozzuk forgalomba.

Működtetjük a HACCP (Élelmiszerbiztonsági) rendszert, az ISO 9001:2000 Minőségbiztosítási rendszert.

A környezetvédelmi előírásoknak maradéktalanul eleget téve a hulladékokat hatósági engedéllyel talajerő visszapótlásként hasznosítjuk. A természeti erőforrásokkal takarékosan bánunk; a hűtővizet visszaforgatjuk, az energiát megújuló erőforrásból nyerjük.

Jelszavunk: Természet, Hagyomány, Minőség

Csalló Jenő
ügyvezető

 

Program

A festői szépségű Balatonalmádi Vödörvölgyben turistacsoportokat várunk szeretettel néhány kellemes órára.

Lehetőség szerint működés közben tekinthetik meg hagyományos kisüsti pálinkafőzdénket. Megcsodálhatják a csillogó rézüstöket, kérdezhetnek a pálinkagyártás fortélyairól.
Mi nem tudunk automatizált szeszgyárat mutatni. Ez a lepárlási rendszer több évszázada alakult ki, és ezt a hagyományt kívánjuk tovább éltetni. 

Pálinkáink magas minőségére több éves tapasztalatunk, szakértelmünk jelent garanciát.

Megkóstolhatják üzemünkben készült, különleges ízvilággal rendelkező pálinkáinkat, amelyek hagyományosan 50 % alkoholtartalmúak, amint az az elmúlt évszázadokban kialakult. 2008. évtől a vásárlói igények alapján megkezdtük a 42%-os pálinkák forgalmazását is. Pálinkaházunk a természetes ízek szigete.

A program keretében szabadtéren, a filagóra védelmében lehetőség van hagymás zsíroskenyér mellett jóízű beszélgetésre, a tűzrakóhelyen szalonnasütésre.
Rendelkezésre állnak szabadtéri sport- és játék lehetőségek: pingpong, lengőteke, darts.

A területet akadálymentesítetten alakítottuk ki. 8-10 fős csoportokat várunk, hogy kellő figyelmet tudjunk fordítani vendégeinkre.

Pálinka értékesítés

A megrendelt pálinkát 2700 forintért kiszállítjuk.

Amennyiben 50 000 forint feletti  a megrendelése, akkor ingyenes a  kiszállítás.

Bérfőzés

Balatonalmádi határában a Vödörvölgyi Pálinkaház továbbra is egész évben rendelkezésére áll a környék bérfőzetőinek. Előzetes bejelentkezés alapján vállaljuk cefréjének kifőzését.
Amennyiben igényli, saját pálinkáját palackokba töltjük, nevének feltüntetésével vásárolhatja meg.